501
Leipuri-kondiittori / Semifinaali
Semifinaali-koordinaattori
Aika
Torstai 30.1.2025
Kilpailupaikat
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda
Sibeliuksenväylä 55
04400 Järvenpää
Yhteyshenkilö: Anne Lindqvist; anne.lindqvist@keuda.fi; 050 4150 790
Esedu, Etelä-Savon koulutus oy
Otavankatu 4
50100 Mikkeli
Yhteyshenkilö: Juliana Hokkanen; juliana.hokkanen@esedu.fi; 040 6127 554
Omnia
Lakelankatu 1
02770 Espoo
Yhteyshenkilö: Esa Savolainen; esa.savolainen@omnia.fi; 043 8244 115
Stadin AO
Prinsessatie 2
00820 Helsinki
Yhteyshenkilöt: Niina Hyvärinen; niina.hyvarinen@edu.hel.fi; 040 5347 637
Janne Turtiainen; janne.turtiainen@edu.hel.fi; 040 630 0510
Gradia
Taulumäentie 5
40200 Jyväskylä
Yhteyshenkilö: Marjo Huuskonen; marjo.huuskonen@gradia.fi; 040 3415 027
Aikataulu
Semifinaalit pidetään 30.1.2025 seuraavissa oppilaitoksissa: Keuda, Gradia, Stadi, Esedu ja Omnia.
Kilpailuaika on 9.30 -16.00
Klo. 9.00 – 9.30 ilmoittautuminen ja info. Kilpailutehtäviin käytettävä suoritusaika on 6 tuntia. (9.30-16.00, sis. lounastauon).
Materiaalit ja laitteet
Koneet, laitteet ja välineet; pöytävispari (5l), lapavatkain, taikinakoukku, taikinakone (2kg taikinalle), pinnavaunu-uuni, arinauuni, nostatuskaappi, mikroaaltouuni, patonki paistopelti, paistopelti tasainen, massapussi, tähtitylla nro.10 leivinpaperia, vaaka 1gr. tarkkuudella, nuolija, eri kokoisia muovikulhoja, pakkausrasia koko 1, voitelusuti, viivoitin 1–60 cm, suojamuovi taikinalle, raappoja muovisia ja metallisia, muovilaatikko taikinalle (Esimerkiksi suorakulmainen Valio hillopurkki 12kg), nostatushuppu, terävä veitsi taikinan viiltelyyn, lämpömittari.
Raaka-aineet: Puolikarkea vehnäjauho, kidesokeri, kananmuna, suola, kardemumma, tuorehiiva, voi (valio, laktoositon), tumma kuorrutesuklaa, mantelilastu, raesokeri, oliiviöljy, gluteenijauho, vuokaspray.
Käytännön ohjeita
Kilpailija ottaa mukaansa omat työvaatteet, työkengät, muistiinpanovälineet, laskimen sekä kuvallinen henkilökortti, ajokortti tai passi henkilöllisyyden todistamiseksi.
Kilpailutehtävän yleiskuvaus ja arvioinnin kokonaisuus
Kahvileipätuote, ruokaleipätuote, konditoriatuote sekä laskutehtävä.
Kilpailutehtävät arvioidaan asteikolla 0–100 p. Arvioinnista laadullista 70 % ja määrällistä 30 %
Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit
Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia):
Moduuli 1/Laskutehtävä
Tehtävä
Laskutehtävä, 5 pistettä
Aikataulu: 15min. klo.9.30–9.45
Moduuli 2/Konditoria tuotteen valmistus
Tehtävä
Pursotettava pikkuleipä (mallin mukainen), 25 pistettä
Aikataulu: Työjärjestyksen voi päättää itse, tuotteiden on oltava valmiita klo.16.00
Moduuli 3/Leipomotuotteen valmistus
Tehtävä
Vaalea ruokaleipätuote, 25 pistettä
Aikataulu: Työjärjestyksen voi päättää itse, tuotteiden on oltava valmiita klo. 16.00
Moduuli 4/Leipomotuotteen valmistus
Tehtävä
Letitettävä kahvileipätuote, 25 pistettä
Aikataulu: Työjärjestyksen voi päättää itse, tuotteiden on oltava valmiita klo.16.00
Moduuli 5/Kestävä kehitys ja yrittäjämäinen toiminta
Tehtävä
Kestävä kehitys, yrittäjämäinen toiminta, 10 pistettä
Jätteiden lajittelu, hävikin huomioiminen, raaka-aineiden oikeanlainen käyttö, energiatehokas työskentely, oman työn organisointi ja aikataulutus, itsearviointi
Aikataulu: Arvioidaan jatkuvana koko kilpailun ajan.
Moduuli 6/Työhyvinvointi ja työturvallisuus
Tehtävä
Työhyvinvointi ja työturvallisuus, 10 pistettä
Työhyvinvoinnin, ergonomian, työturvallisuuden sekä toisten kilpailijoiden huomioiminen työskentelyssä, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot.
Aikataulu: Arvioidaan jatkuvana koko kilpailun ajan