501

Leipuri-kondiittori / Semifinaali

Semifinaali-koordinaattori

Aika

Torstai 30.1.2025

Kilpailupaikat

​​Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda​ 
Sibeliuksenväylä 55
04400 Järvenpää
Yhteyshenkilö: Anne Lindqvist; anne.lindqvist@keuda.fi; 050 4150 790

​​Esedu, Etelä-Savon koulutus oy​ 
Otavankatu 4
50100 Mikkeli
Yhteyshenkilö: Juliana Hokkanen; juliana.hokkanen@esedu.fi; 040 6127 554

Omnia
Lakelankatu 1
02770 Espoo
Yhteyshenkilö: Esa Savolainen; esa.savolainen@omnia.fi; 043 8244 115

Stadin AO
Prinsessatie 2
00820 Helsinki
Yhteyshenkilöt: Niina Hyvärinen; niina.hyvarinen@edu.hel.fi; 040 5347 637
Janne Turtiainen; janne.turtiainen@edu.hel.fi; 040 630 0510

Gradia
Taulumäentie 5
40200 Jyväskylä
Yhteyshenkilö: Marjo Huuskonen; marjo.huuskonen@gradia.fi; 040 3415 027

Aikataulu

Semifinaalit pidetään 30.1.2025 seuraavissa oppilaitoksissa: Keuda, Gradia, Stadi, Esedu ja Omnia.

Kilpailuaika on 9.30 -16.00

Klo. 9.00 – 9.30 ilmoittautuminen ja info. Kilpailutehtäviin käytettävä suoritusaika on 6 tuntia. (9.30-16.00, sis. lounastauon).

Materiaalit ja laitteet

Koneet, laitteet ja välineet; pöytävispari (5l), lapavatkain, taikinakoukku, taikinakone (2kg taikinalle), pinnavaunu-uuni, arinauuni, nostatuskaappi, mikroaaltouuni, patonki paistopelti, paistopelti tasainen, massapussi, tähtitylla nro.10 leivinpaperia, vaaka 1gr. tarkkuudella, nuolija, eri kokoisia muovikulhoja, pakkausrasia koko 1, voitelusuti, viivoitin 1–60 cm, suojamuovi taikinalle, raappoja muovisia ja metallisia, muovilaatikko taikinalle (Esimerkiksi suorakulmainen Valio hillopurkki 12kg), nostatushuppu, terävä veitsi taikinan viiltelyyn, lämpömittari.

Raaka-aineet: Puolikarkea vehnäjauho, kidesokeri, kananmuna, suola, kardemumma, tuorehiiva, voi (valio, laktoositon), tumma kuorrutesuklaa, mantelilastu, raesokeri, oliiviöljy, gluteenijauho, vuokaspray.

Käytännön ohjeita

Kilpailija ottaa mukaansa omat työvaatteet, työkengät, muistiinpanovälineet, laskimen sekä kuvallinen henkilökortti, ajokortti tai passi henkilöllisyyden todistamiseksi.

Kilpailutehtävän yleiskuvaus ja arvioinnin kokonaisuus

Kahvileipätuote, ruokaleipätuote, konditoriatuote sekä laskutehtävä.

Kilpailutehtävät arvioidaan asteikolla 0–100 p. Arvioinnista laadullista 70 % ja määrällistä 30 %

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia):

Moduuli 1/Laskutehtävä

Tehtävä

Laskutehtävä, 5 pistettä

Aikataulu: 15min. klo.9.30–9.45

Moduuli 2/Konditoria tuotteen valmistus

Tehtävä

Pursotettava pikkuleipä (mallin mukainen), 25 pistettä

Aikataulu: Työjärjestyksen voi päättää itse, tuotteiden on oltava valmiita klo.16.00

Moduuli 3/Leipomotuotteen valmistus

Tehtävä

Vaalea ruokaleipätuote, 25 pistettä

Aikataulu: Työjärjestyksen voi päättää itse, tuotteiden on oltava valmiita klo. 16.00

Moduuli 4/Leipomotuotteen valmistus

Tehtävä

Letitettävä kahvileipätuote, 25 pistettä

Aikataulu: Työjärjestyksen voi päättää itse, tuotteiden on oltava valmiita klo.16.00

Moduuli 5/Kestävä kehitys ja yrittäjämäinen toiminta

Tehtävä

Kestävä kehitys, yrittäjämäinen toiminta, 10 pistettä

Jätteiden lajittelu, hävikin huomioiminen, raaka-aineiden oikeanlainen käyttö, energiatehokas työskentely, oman työn organisointi ja aikataulutus, itsearviointi

Aikataulu: Arvioidaan jatkuvana koko kilpailun ajan.

Moduuli 6/Työhyvinvointi ja työturvallisuus

Tehtävä

Työhyvinvointi ja työturvallisuus, 10 pistettä

Työhyvinvoinnin, ergonomian, työturvallisuuden sekä toisten kilpailijoiden huomioiminen työskentelyssä, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot.

Aikataulu: Arvioidaan jatkuvana koko kilpailun ajan

Lajin yhteistyökumppanit

  • Leipomo Juuri Oy logo
  • Mbakery logo

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finland logo
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö logo
  • Finnish National Agency for Education logo
  • City of Turku logo
  • John Deere logo
  • Super logo
  • Slice logo
  • Würth Logo
  • k-ryhmä logo
  • Tenstar Simulation logo
  • JHL logo
  • Four Reasons logo