Musiikkiala

AN2

Musiikki

Yleiskuvaus näytöslajista

Musiikkialan ammattinäytöksen tehtävät perustuvat musiikkialan perustutkintoon.  Valmistuvien ammattinimike on muusikko tai musiikkiteknologi.

Musiikkialan perustutkinnon suorittanut osaa toimia itsenäisesti musiikkialan työtehtävissä ja esiintymistilanteissa. Hän tuntee musiikkialan toimintaympäristön ja käyttää musiikkialan osaamistaan sujuvasti erilaisissa työtilanteissa. Musiikkialan perustutkinnon suorittanut pyrkii työssään korkeaan laatuun ja esteettiseen vaikuttavuuteen.

Lisäksi musiikin, musiikkiteknologian tai pianonvirityksen osaamisalan suorittaneella on erikoistuneempi osaaminen ja työelämän edellyttämä ammattitaito suorittamallaan tutkinnon osaamisalalla. Tutkinnon suorittanut hallitsee myös valitsemiensa tutkinnon osien erityisalueiden tiedot ja taidot. Musiikkialan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet ammattialansa eri tehtäviin sekä jatko-opintoihin.

Musiikkialan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä osaamisalansa mukaisissa tehtävissä, kuten orkestereissa, yhtyeissä, soittokunnissa, seurakunnissa, ohjelmatoimistojen palveluksessa, yrityksissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Työ voi sopia henkilölle, joka haluaa esiintyä ja harjoitella instrumenttiaan tai esitystekniikan käyttöä yksin ja yhdessä muiden kanssa. Musiikkialan ammattiopintoihin on pääsy- ja soveltuvuuskokeet, joissa arvioitavaa lähtötaso-osaamista voi opiskella esimerkiksi Turun konservatorion taiteen perusopetuksessa.

Musiikkialan perustutkinnon opiskelijat esiintyvät tapahtuman aikana eri kokoonpanoissa.

Lajivastaavat

Lajiohjausryhmä

  • Lajiohjausryhmä nimetään syksyllä 2024.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finland logo
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö logo
  • Finnish National Agency for Education logo
  • City of Turku logo