502

Kokki / Finaali

Finalistit

Simon Berg

Berg Simon

Prakticum

Oliver Hammarström

Hammarström Oliver

Prakticum

Henkilöikoni ei kuvaa

Jämsä Rasmus

Perho liiketalousopisto

Eino Mauno

Mauno Eino

Perho liiketalousopisto

Aino Kaarkoski

Kaarkoski Pauline

Stadin ammattiopisto

Henkilöikoni ei kuvaa

Svahn Siiri

Stadin ammattiopisto

Theo Söderman

Söderman Theo

Optima

Moa Karlsson

Karlsson Moa

Optima

Kaiku Laajos

Laajos Kaiku

Forssan AI

Santeri Korpisaari

Korpisaari Santeri

Forssan AI

Niilo Pakarinen

Pakarinen Niilo

Tredu

Elias Schüle

Schüle Elias

Tredu

Lilja Pyhtilä

Pyhtilä Lilja

OSAO

Lorencini Piatã

OSAO

Vilma Reponen

Reponen Vilma

Gradia

Väinö Miettinen

Miettinen Väinö

Gradia

Kansainväliset kilpailijat ja maajoukkue

Pascal Arnold

Swiss Skills

Daniel Romi

Skills Finland / Perho Liiketalousopisto

Kilpailupaikka

Turun Messukeskus, B-halli

Taitaja-kaupunki

Kilpailutehtävän kuvaus

Lajin kilpailutehtävät perustuvat ravintola- ja cateringalan perustutkinnon perusteisiin,

ruokapalvelun osaamisala, kokki, kiitettävän tason vaatimuksiin (K5). Kilpailutehtävät laaditaan yhdessä työelämän kanssa. Kilpailu on parikilpailu.

Kilpailijoiden tehtävänä on suunnitella ja valmistaa erillisen ohjeistuksen mukaan kylmiä sekä lämpimiä ruokia erilaisille asiakasryhmille. Kilpailutehtävissä mitataan myös kilpailijoiden kestävän kehityksen osaamista käytännössä ja teoriassa.

Arvioinnissa käytetään laadullista ja määrällistä arviointia. Pisteytyksessä käytetään CIS-pistelaskujärjestelmää, jossa lajin maksimipisteet ovat 100 pistettä. Arviointimenetelmät ovat määrällinen ja laadullinen arviointi, ja kumpaakin arviointimenetelmää käytetään.

Lajin aikataulu

Finaali kilpaillaan aikavälillä 6.-8.5.2025. Lajien päiväkohtaiset aikataulut tulevat näkyviin lajialueiden ilmoitustauluille.

Tuomarit

  • Esa Koppelo, OSAO
  • Teemu Sirainen Laurea
  • Iiro Salmela Hesburger
  • Anders Fagerlund Axxell
  • Jari Pimiä Etelä- Suomen keittiömestarit ry
  • Eetu Linsamo Electrolux
  • Katja Tuomainen Suomen keittiömestarit ry
  • Teemu Tuovinen Chaîne des Rôtisseurs
  • Maiju Mäkilä Turun keittiömestarit ry
  • Jyrki Jääskeläinen Tasavallan presidentin kanslia
  • Sebastian Koski Kotipellon puutarha
  • Jouni Vyyryläinen Turun ammatti- instituutti

Kestävä kehitys

Kilpailutehtävissä käytetään kauden raaka- aineita ja alueelle sekä alueen ruokakulttuurille tyypillisiä aineita.

Finaalin arviointikohteina on ruoan turvallisuus, taloudellisuus, yhteistyö, vastuullinen ja kestävän kehityksen mukainen toiminta sekä omavalvonta.

Kilpailutehtävät laaditaan kestävän kehityksen tietotaitoa vaativiksi. Kilpailijat näyttävät omilla valinnoillaan ja raaka-aineiden käsittelytaidoillaan kestävän kehityksen osaamisensa.

Yrittäjyys

Tehtäviä laadittaessa on huomioitu hävikin minimointi. Tuotteiden valmistuksessa on huomioitava taloudellisuus, muuttuvat tilanteet sekä yhteistyö.

Työturvallisuus

Noudatetaan alan sekä tapahtumapaikan yleisiä turvallisuusmääräyksiä ja otetaan työssä huomioon oma, työyhteisön jäsenten ja asiakkaiden turvallisuus omatoimisesti ja vastuullisesti. Lajitoimijoiden ja kilpailijoiden pitää tunnistaa ja tiedottaa havaitsemistaan vaaroista ja riskeistä oma-aloitteisesti.

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Moduuli 1/
Tilaus- ja juhlaruokien valmistus

Tehtävä

Käytettävissä oleva aika 4,5 h, sisältää suunnittelun, tuotteiden valmistuksen ja esille laiton.

Pisteet: 25 p.

Kilpailijoiden tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa tuotteet ohjeen mukaan. Suunnittelu tapahtuu erillisen ohjeistuksen mukaan, joka annetaan kilpailupaikalla.

Moduuli 2/Kolmen ruokalajin menu -tehtävä

Tehtävä

Käytettävissä oleva aika 5,5 h, sisältää suunnittelun, esivalmistuksen, valmistuksen ja esille laiton

Pisteet: 55 p.

Tämä kilpailutehtävä suoritetaan kahtena päivänä.

Tiistaina 6.5 kilpailijoiden tehtävänä on suunnitella kolmen ruokalajin ateriakokonaisuus kuudelle hengelle, joka toteutetaan keskiviikkona. Suunnittelu tapahtuu erillisen ohjeistuksen mukaan.

Keskiviikkona 7.5 annokset valmistetaan edellisenä päivänä tehdyn suunnitelman mukaisesti.

Moduuli 3/Katu- ja pikaruokatehtävä

Tehtävä

Käytettävissä oleva aika 3 h, sisältää suunnittelun, valmistuksen ja esille laiton.

Pisteet: 20 p.

Torstaina 8.5. suunnitellaan, valmistetaan ja laitetaan esille pikaruoka- tuotteita erillisen ohjeistuksen mukaan. Kilpailumoduuliin sisältyy teoria tehtävä.

Arviointikriteereissä noudatetaan ravintola- ja cateringalan perustutkinnon, ruokapalvelun osaamisalan tason K5-arviointia. Arvioinnissa käytetään CIS-pistelaskentaa, ja arviointi on sekä laadullista että määrällistä.

Lajin yhteistyökumppanit

  • Electrolux professional logo
  • Kespro logo
  • Turun Osuuskauppa logo
  • Image Wear Oy logo
  • Kiilto logo
  • Chaîne des Rôtisseurs Finland ry logo
  • Hesburger logo
  • Suomen keittiömestarit ry. logo
  • Turun keittiömestarit ry. logo
  • Victorinox logo
  • Laurea ammattikorkeakoulu logo
  • Smör logo
  • Tulituli Oy ja Ravintola Brasa logo
  • Mimis Kotipellon Puutarha logo
  • Axxell logo
  • Etelä-Suomen keittiömestariyhdistys ry logo
  • Lihaliike Reino Jokinen logo
  • Anders Grill & Grus logo
  • Metsäranta logo
  • Keuda logo
  • OSAO logo
  • Stadin AO logo
  • Fredman logo
  • PeData (ekampus) logo
  • Roll Foods logo
  • Tai logo punainen
  • Lindström logo

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finland logo
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö logo
  • Finnish National Agency for Education logo
  • City of Turku logo
  • John Deere logo
  • Kaukokiito logo
  • Posti logo
  • k-ryhmä logo
  • Sandvik logo
  • Wihuri Tekninen Kauppa logo
  • The Finnish Defence Forces logo
  • Marinen logo
  • Electrolux professional logo
  • Super logo
  • Slice logo
  • Würth Logo
  • Tenstar Simulation logo
  • JHL logo
  • Four Reasons logo
  • Toyota Material Handling Finland logo
  • db schenker logo
  • Kemppi logo
  • Dimex Oy logo
  • Keuda logo
  • Keskusautohalli logo
  • Enter SystemSolutions Oy logo
  • Hiab Finland Oy logo
  • Suomen Rakennuskone Oy logo
  • Turun Osuuskauppa logo
  • Scania Suomi Oy logo
  • Ponsse logo
  • Rajupaja logo
  • Föli logo
  • Volvo Trucks logo
  • GF Building Flow Solutions logo
  • Rahtarit logo
  • Savon ammattiopiston logo
  • Jaspi logo
  • SMC Automation Oy logo
  • Hedin Automotive logo 2
  • punainen risti logo
  • Vapepa logo
  • Pelastusopisto logo
  • Lounais-suomen poliisi logo
  • Turun meripelastusyhdistys logo
  • Jimm's logo
  • Elisa logo
  • Tredu logo
  • OSAO logo
  • Varha logo
  • Rajavartiolaitos logo