P1

Ravintola- ja cateringpalvelut / Semifinaali

Semifinaali-koordinaattori

Aika

Maanantai 27.1.2025

Tiistai 28.1.2025

Kilpailupaikka


Keuda
Sarviniitynkatu 9
04200 Kerava
Yhteyshenkilö: Kari Pulkkinen; kari.pulkkinen@keuda.fi; 050 4150 770

Aikataulu

Kilpailutehtäviin käytettävä aika on yhteensä 2-6 h

klo: 9-16 välillä

Materiaalit ja laitteet

Kilpailussa käytettävät materiaalit ja laitteet, jotka semifinaalijärjestäjä varaa valmiiksi kilpailupaikalle:

  • Työpiste
  • Työvälineet ja laitteet
  • Kertakäyttökäsineet
  • Astiat jätteiden lajittelua varten
  • Ruuan valmistukseen käytettävät raaka-aineet
  • Käytettävät työvälineet, koneet ja laitteet ovat suurkeittiöissä käytettäviä malleja
  • Esille laittamiseen varataan tarvittavat astiat.

Käytännön ohjeita

Kilpailija tuo mukanaan seuraavat työvälineet:

  • Kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • Elintarvikelain edellyttämä ja koulutuksen järjestäjän hyväksymä asukokonaisuus
  • Tarvittavat reseptit
  • Omat viiltosuojahanskat tarvittaessa
  • Henkilökohtaiset veitset sekä muut käsikäyttöiset pientyövälineet
  • Lämpömittarin, paristokäyttöisen vaa`an ja sauvasekoittimen sekä sähkövatkaimen (ei muita patteri- tai sähkökäyttöisiä työvälineitä)
  • Matkapuhelimien ja muiden mobiililaitteiden käyttö kilpailun aikana on kielletty

Kilpailutehtävän yleiskuvaus ja arvioinnin kokonaisuus

Pääasialliset arviointikriteerit:

Arvioinnin pohjana käytetään lounasruokien valmistus- tutkinnon osaa. Osaamisvaatimukset perustuvat tutkinnon perusteiden tyydyttävä (T1).

Kirjallinen tehtävä 10 pistettä
Tuotteiden valmistus ja esille laitto 30 pistettä
Annoksien ulkonäkö, rakenne ja maku 40 pistettä
Toiminnan vastuullisuus 20 pistettä

Tarkempi arviointi perustuu CIS-pistelaskujärjestelmään. Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0-100 p.

Laadullista arviointia 60%
Määrällistä arviointia 40%

Mikäli kilpailija vaarantaa itsensä tai muiden turvallisuuden, voidaan kilpailusuoritus keskeyttää.

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia): 

Moduuli 1/ Pääruuan valmistus

Tehtävä

Pääruuan valmistus neljälle hengelle.

Kilpailuparin tehtävä on valmistaa pääruoka annetuista raaka-aineista.

Annokset kootaan ja viimeistellään vapaasti.

Moduuli 2/ Jälkiruuan valmistus

Tehtävä

 Jälkiruuan valmistus neljälle hengelle.

Kilpailuparin tehtävänä on valmistaa jälkiruoka, jonka pääraaka-aine on appelsiini.

Annokset kootaan ja viimeistellään vapaasti.

Moduuli 3/ Kirjallinen tehtävä

Tehtävä

Kilpailijapari saa kirjallisen erillisen tehtävän kilpailupaikalla, joka perustuu yrittäjyyteen ja vastuullisuuteen.

Raaka-ainelista

Raaka-ainelista, josta kilpailijat suunnittelevat pääruuan sekä jälkiruuan annokset neljälle henkilölle. Raaka-aineet tulevat kaikki yhdelle isolle pöydälle, josta kilpailijat hakevat tarvitsemansa tuotteet.

  • broilerin rintafilee
  • Myllärin gluteeniton pitkäjyväinen kaura (500 g)
  • herkkusieni
  • palsternakka
  • porkkana
  • juuriselleri
  • punajuuri
  • keltasipuli
  • valkosipuli
  • pakaste mustaherukka
  • inkivääri
  • sitruuna
  • appelsiini
  • yrtit tuoreena: lehtipersilja, timjami ja kirveli
  • laktoositon kevytmaito
  • laktoositon kuohukerma
  • laktoositon tuorejuusto, viola
  • laktoositon kermaviili 10 %
  • laktoositon voi, normaalisuolainen
  • mustaleima emmentaljuusto
  • korppujauho
  • Agar Agar-jauhe
  • liivatelehti
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • maissitärkkelys
  • manteli kuorittu kokonainen
  • punaviinietikka
  • valkoviinietikka
  • rypsiöljy
  • oliiviöljy
  • sokeri, hieno
  • hillosokeri
  • tomusokeri
  • hunaja
  • tomaattipyree
  • hiiva (kuiva)
  • kananmuna
  • kanaliemi puljonki
  • kasvisliemi puljonki
  • vaniljatanko
  • punaviini
  • valkoviini
  • merisuola, hieno
  • laakerinlehti
  • mustapippuri, kokonainen
  • valkopippuri, kokonainen
  • suklaa, Valrhona manjari 64 %

Mausteita saa tuoda mukanaan, jos tuo niin paljon, että kaikki voivat käyttää niitä.

Mahdollinen kilpailutehtävän muutos 30%, josta ilmoitetaan kilpailijalle kilpailuajan alkaessa.

Lajin yhteistyökumppanit

  • Victorinox logo
  • Jamix Oy logo

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finland logo
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö logo
  • Finnish National Agency for Education logo
  • City of Turku logo
  • John Deere logo
  • Super logo
  • Slice logo
  • Würth Logo
  • k-ryhmä logo
  • Tenstar Simulation logo
  • JHL logo
  • Four Reasons logo