P2

Kiinteistönhoito / Semifinaali

Semifinaali-koordinaattori

Aika

Tiistai 28.1.2025

Torstai 29.1.2025

Kilpailupaikat


​​Ammattiopisto Spesia, Jyväskylä​ 

Vasarakatu 27
40320 Jyväskylä
Yhteyshenkilö: Hannu Pahajoki; hannu.pahajoki@spesia.fi; 040 4864 136


Tampereen seudun ammattiopisto, TREDU
Finnentie 39
36200 Kangasala
Yhteyshenkilö: Timo Räsänen; timo.m.rasanen@tampere.fi; 040 8687 647

Aikataulu

Päivän alustava aikataulu:

8.00–9.00 Ilmoittautuminen. Kilpailijan on todistettava henkilöllisyytensä ilmoittautumisen yhteydessä.

 9.00–16.00 Kilpailuohjeistus. Kilpailuaika on yhteensä 90min/kilpailija, kilpailupäivän tarkempi aikataulu kerrotaan ohjeistuksen yhteydessä.

Materiaalit ja laitteet

Kilpailunjärjestäjä varaa kilpailupaikalle kilpailumateriaalin. Kilpailija tuo mukanaan tehtävässä tarvittavat työvälineet.

Käytännön ohjeita

Kilpailijan on itse tuotava kilpailupaikalle

  • Tehtävissä tarvittavat työvälineet
  • Henkilökortin, ajokortin tms. henkilöllisyyden todistamiseksi (myös kuvallinen KELA-kortti kelpaa)
  • Oman oppilaitoksen suojavaatetus
  • Suojalasit
  • Kuulosuojaimet
  • Käsineet ja turvakengät

Henkilökohtaisista apuvälineistä on ilmoitettava etukäteen.

Kilpailutehtävän yleiskuvaus ja arvioinnin kokonaisuus

Kilpailutehtävä muodostuu kahdesta työkokonaisuudesta, jotka sisältävät havainnointia ja niiden perusteella tehtäviä huoltotöitä. Kilpailija suunnittelee annettujen tehtävien mukaan huoltotöiden suorittamisjärjestyksen, huomioiden työturvallisuuden, ekologisuuden ja vastuullisen toiminnan periaatteet. Tehtävien arviointiperusteet ovat kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen tutkinnon osan sekä kiinteistön yleishoidon ja valvonnan tutkinnon osan arviointikriteereiden mukaiset.

Kilpailijan perehtyy annettuun tehtävään ja valitsee oikeat työvälineet, lisälaitteet sekä menetelmät. Hän toteuttaa tehtävän loogisena kokonaisuutena annetussa ajassa saattaen tehtävänannossa havaitut huoltotyöt ja työpisteen kuntoon.

Työskentelyssä kilpailijan tulee ottaa huomioon työturvallisuus, ergonominen työskentely sekä kestävä kehitys. Kilpailijan tulee myös huomioida toiminnassaan työn asiakaspalveluluonne. Ennen kilpailusuorituksen aloittamista kilpailijoille selvitetään lyhyesti tehtävän sisältö ja vaatimukset sekä keskeisimmät arvioinnin kohteet.

Kilpailijan tulee olla varautunut siihen, että tuomaristo esittää kilpailusuorituksen aikana tai sen jälkeen tehtävään liittyviä kysymyksiä. Työskentelypisteitä voi olla useampi, mutta ne tulee sijoittaa niin, että niissä työskentelevät eivät ole näköyhteydessä toisiinsa. Kilpailutehtävässä osoitetaan kiinteistönhoidon perusosaamista ja pääpaino on tehtävän oikeassa suoritustavassa ja lopputuloksessa. Kilpailijalla on mahdollisuus pyytää tarvitessaan apua. Kilpailijalle kerrotaan, miten annettu ylimääräinen ohjaus vähentää arvioinnista saatavia pisteitä.

Mikäli kilpailija vaarantaa tehtävän aikana omaa tai muiden turvallisuutta, voidaan kilpailusuoritus tarvittaessa keskeyttää. Tehtävän suorituksen jälkeen kilpailija arvioi omaa suoritustaan, jonka jälkeen tuomarit antavat työskentelystä palautteen.

Pääasialliset arviointikriteerit:

Arvioinnin pohjana käytetään Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kiinteistönhoidon osaamisalan tutkinnon osia. Osaamisvaatimukset perustuvat tutkinnon perusteisiin.

Tarkempi arviointi perustuu CIS-pistelaskujärjestelmään. Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0-100 p.

Kuvaus arvioinnin toteuttamisesta (Sääntö kohta 9.5)

Arviointi perustuu määrälliseen ja laadulliseen arviontiin.

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia):

Moduuli 1/Pullovesilukko

Tehtävä

Kilpailutehtävän ensimmäisessä moduulissa kilpailija suorittaa kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen tutkinnon osaan liittyvän pullovesilukon asennuksen putkistoineen kaatoaltaasta viemäriliittymään. Kilpailija valitsee oikeanlaiset työvälineet, menetelmät ja osat sekä suorittaa tehtävän kokonaisuutena huomioiden työturvallisuuden, ekologisuuden ja vastuullisen toiminnan periaatteet. Tehtävän arviointiperusteet ovat tutkinnon osan arviointikriteereiden mukaiset.

Moduuli 2/WC-oven huoltotyö

Tehtävä

Kilpailutehtävän toisessa moduulissa tehtävä sisältyy kiinteistön yleishoito ja valvonta tutkinnon osaan ja tehtävänä on suorittaa WC-oven lukkorungon, painikkeen ja WC-oven vääntönupin (lukituksen) vaihtaminen sekä varmistaa oven toimintakunto kokonaisuudessa. Tehtävässä huomioidaan yleinen työskentely (siisteys, asiakaslähtöisyys, työn eteneminen), työturvallisuus ja kestävän kehityksen toiminnan perusteet. Tehtävän arviointiperusteet ovat tutkinnon osan arviointikriteereiden mukaiset.

Lajin yhteistyökumppanit

  • Würth Logo

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finland logo
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö logo
  • Finnish National Agency for Education logo
  • City of Turku logo
  • John Deere logo
  • Super logo
  • Slice logo
  • Würth Logo
  • k-ryhmä logo
  • Tenstar Simulation logo
  • JHL logo
  • Four Reasons logo