604
Laborantti / Semifinaali
Semifinaali-koordinaattori
Aika
Keskiviikko 29.01.2025
Kilpailupaikat
Keuda
Sarviniitynkatu 9
04200 Kerava
Yhteyshenkilö: Petra Norilo, petra.norilo@keuda.fi, 050 565 1659
OSAO
Kotkantie 2 A
90250 Oulu
Yhteyshenkilö: Birgitta Pousi, Birgitta.Pousi@osao.fi, 050 3174 757
Aikataulu
Aikaa kilpailutehtävään on varattu 4 tuntia. Kilpailutilaan saa tutustua ohjatusti 15 minuuttia ennen varsinaisen kilpailun alkua.
Materiaalit ja laitteet
Kilpailunjärjestäjä tuo paikalle:
- tarvittavat reagenssit ja kemikaalit
- tarvittavat välineet ja laitteet
- byretti
- suojakäsineet
Käytännön ohjeita
Kilpailija tuo itse mukanaan kilpailupaikalle seuraavat tarvikkeet ja työvälineet:
- kuvallinen henkilöllisyystodistus
- laboratoriotakki (takissa mahdollisesti olevat tekstit on peitettävä)
- suojalasit
- laskin
- merkkaustussi
- kuulakärkikynä
- asianmukaiset kengät (umpinaiset, kiinnitys myös kantapään takaa)
Kilpailutehtävän yleiskuvaus ja arvioinnin kokonaisuus
Elintarvikkeen suolapitoisuuden määrittäminen Mohrin titrauksella.
Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit
Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia):
Moduuli 1
Arviointi
Titrimetrisen analyysin tekeminen
Arviointi:
Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0–100 p. Arvioinnin pohjana käytetään laboratorioalan perustutkinnon laboratorion perustöiden tutkinnon osaa. Arvioinnista 10 % on laadullista arviointia ja 90 % määrällistä arviointia. Arviointikohteissa huomioidaan myös Taitaja-kilpailun yhteiset teemat eli yrittäjyys, kestävä kehitys, työhyvinvointi ja työturvallisuus.