604

Laborantti / Semifinaali

Semifinaali-koordinaattori

Aika

Keskiviikko 29.01.2025

Kilpailupaikat

Keuda
Sarviniitynkatu 9
04200 Kerava
Yhteyshenkilö: Petra Norilo, petra.norilo@keuda.fi, 050 565 1659

OSAO
Kotkantie 2 A
90250 Oulu
Yhteyshenkilö: Birgitta Pousi, Birgitta.Pousi@osao.fi, 050 3174 757

Aikataulu

Aikaa kilpailutehtävään on varattu 4 tuntia. Kilpailutilaan saa tutustua ohjatusti 15 minuuttia ennen varsinaisen kilpailun alkua.

Materiaalit ja laitteet

Kilpailunjärjestäjä tuo paikalle:

  • tarvittavat reagenssit ja kemikaalit
  • tarvittavat välineet ja laitteet
  • byretti
  • suojakäsineet

Käytännön ohjeita

Kilpailija tuo itse mukanaan kilpailupaikalle seuraavat tarvikkeet ja työvälineet: 

  • kuvallinen henkilöllisyystodistus 
  • laboratoriotakki (takissa mahdollisesti olevat tekstit on peitettävä) 
  • suojalasit  
  • laskin  
  • merkkaustussi 
  • kuulakärkikynä 
  • asianmukaiset kengät (umpinaiset, kiinnitys myös kantapään takaa)

Kilpailutehtävän yleiskuvaus ja arvioinnin kokonaisuus

Elintarvikkeen suolapitoisuuden määrittäminen Mohrin titrauksella.

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia): 

Moduuli 1

Arviointi

Titrimetrisen analyysin tekeminen

Arviointi:

Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0–100 p. Arvioinnin pohjana käytetään laboratorioalan perustutkinnon laboratorion perustöiden tutkinnon osaa. Arvioinnista 10 % on laadullista arviointia ja 90 % määrällistä arviointia. Arviointikohteissa huomioidaan myös Taitaja-kilpailun yhteiset teemat eli yrittäjyys, kestävä kehitys, työhyvinvointi ja työturvallisuus.

Lajin yhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finland logo
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö logo
  • Finnish National Agency for Education logo
  • City of Turku logo
  • John Deere logo
  • Super logo
  • Slice logo
  • Würth Logo
  • k-ryhmä logo
  • Tenstar Simulation logo
  • JHL logo
  • Four Reasons logo