208 Pelituotanto
Ala sopii sinulle, jos
- Olet kiinnostunut pelien suunnittelusta ja ohjelmoinnista.
- Olet kiinnostunut tietotekniikasta ja koodaamisesta.
- Sinä haluat tehdä luovaa työtä, ideoida ja kehittää uutta.
- Olet valmis oppimaan jatkuvasti uutta alan kehittyessä.
- Olet halukas esiintymään ja markkinoimaan pelejä.
Mitä työ voi olla?
- Pelien suunnittelua ja toteutusta käyttäen erilaisia ohjelmointikieliä ja pelimoottoreita
- Pelien mekaniikkojen, tarinan, hahmojen ja ympäristöjen suunnittelua
- Peligrafiikan suunnittelua ja toteuttamista, esimerkiksi pelin visuaaliset elementit, kuten hahmot, ympäristöt ja käyttöliittymät
- Pelitestausta, jossa testataan pelin toimivuutta ja etsiä mahdollisia virheitä tai parannettavia kohtia
- Pelimarkkinointia, jossa suunnitellaan ja toteutetaan markkinointikampanjoita pelin lanseeraamiseksi ja myynnin edistämiseksi
Työpaikat, työympäristö ja alueellisuus?
Alalla voi työskennellä monenlaisissa tehtävissä ja yrityksissä. Työpaikkoja voi löytyä esimerkiksi peliteollisuuden yrityksistä, kuten pelinkehitys- ja pelisuunnitteluyrityksistä. Voit työskennellä esimerkiksi pelisuunnittelijana, peliohjelmoijana tai peligraafikkona. Pelialalle työllistyminen on monipuolista. Työpaikkoja voi olla esimerkiksi peli- ja tietojenkäsittelypalveluja tuottavissa yrityksissä. On tärkeää huomata, että pelituotannon työtehtävät voivat vaihdella suuresti riippuen työpaikasta, tehtävänkuvasta ja henkilön omista kiinnostuksen kohteista. Työtä on ympäri Suomea.
Työajat?
Työajat pelituotannossa voivat vaihdella suuresti riippuen työpaikasta ja työn luonteesta. Monet pelituotannon ammattilaiset työskentelevät tavanomaisina toimistotunteina, mutta projektipohjaisessa työssä työajat voivat olla epäsäännöllisempiä.
Mihin alaan ja tutkintoon lajin tehtävät perustuvat:
Tämän lajin tehtävät perustuvat media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon. Perustutkinnon ammattinimikkeet ovat mediapalvelujen toteuttaja, kuvallisen ilmaisun toteuttaja sekä ohjelmistokehittäjä.