Leipuri-kondiittori
Ala sopii sinulle, jos
- Pidät leipomisesta.
- Haluat tehdä kädentaitoja ja sorminäppäryyttä vaativaa työtä.
- Haluat työskennellä oma-aloitteisesti, mutta osana tiimiä.
- Haluat oppia asiakaspalvelua
- Olet valmis työskentelemään fyysistä työtä vaativissa tehtävissä.
Mitä työ voi olla?
- Elintarvikealan tuotteiden käsittelyä
- Elintarvikkeiden valmistusta, pakkausta ja varastointia
- Ruokaleipä-, kahvileipä- ja konditoriatuotteiden tekemistä
- Elintarvikealan tuotteiden suunnittelua ja reseptien tulkintaa, laatimista, muokkaamista ja tekemistä
- Alan koneiden ja laitteiden käyttämistä ja puhtaanapitoa
Työpaikat, työympäristö ja alueellisuus?
Leipuri-kondiittori työskentelee leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä, kahvila-konditorioissa, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä tai pitopalveluyrityksissä valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä. Myös yrittäjyys on vaihtoehto. Työtä on ympäri Suomea.
Työajat?
Leipuri-kondiittorin työajat voivat vaihdella suuresti. Työ on usein aikaisin aamulla/aamuyöstä alkavaa. Työ voi olla myös osittain yötyötä.
Mihin alaan ja tutkintoon lajin tehtävät perustuvat:
Tämän lajin tehtävät perustuvat elintarvikealan perustutkintoon. Perustutkinnon ammattinimike on leipuri-kondiittori.