Ala sopii sinulle, jos

Mitä työ voi olla?

Työpaikat, työympäristö ja alueellisuus?

Työpaikka voi olla osaamisalasta riippuen esimerkiksi ravintolassa, suurkeittiössä, kahvilassa, lasti- ja matkustajalaivalla, catering-alan yrityksessä, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyrityksessä, hotellissa, majoitusliikkeessä sekä liikenneasemalla. Myös yrittäjyys on vaihtoehto. Työtä on ympäri Suomea.

Työajat?

Kokkien työajat vaihtelevat suuresti riippuen työpaikasta ja työn luonteesta. Joissakin paikoissa, kuten ravintoloissa ja hotelleissa, kokit saattavat työskennellä myöhään iltaan tai jopa yöhön asti. Esimerkiksi koulujen ja sairaaloiden keittiöissä työajat voivat olla päiväaikaan. Kokkien työajat voivat olla epäsäännöllisiä ja sisältää viikonloppu- ja ilta- sekä pyhätyötä.

Mihin alaan ja tutkintoon lajin tehtävät perustuvat:

Lajin tehtävät perustuvat ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Perustutkinnon ammattinimike on kokki.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finland logo
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö logo
  • Finnish National Agency for Education logo
  • City of Turku logo
  • John Deere logo
  • Super logo
  • Slice logo
  • Würth Logo
  • k-ryhmä logo
  • Tenstar Simulation logo
  • JHL logo
  • Four Reasons logo