Tarjoilija
Ala sopii sinulle, jos
- Haluat kohdata erilaisia asiakkaita ja tuottaa ihmisille mukavan kokemuksen.
- Haluat esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.
- Haluat oppia tuntemaan eri ruoka- ja juomatuotteita.
- Olet valmis työskentelemään joustavasti ja organisoimaan asioita.
- Haluat tehdä asiakaspalvelutyötä ja toimia osana isoa ammattiperhettä.
Mitä työ voi olla?
- Asiakkaiden kohtaamista ja palvelun tuottamista
- Asiakastilan kunnostamista ja tuotteiden esille laittamista
- Ruokien ja juomien esittelyä, myyntiä ja tarjoilua
- Tilojen siisteydestä ja puhtaudesta huolehtimista
- Myyntiä, kassakoneen käyttöä
Työpaikat, työympäristö ja alueellisuus?
Työpaikka voi olla esimerkiksi hotellissa, ravintolassa, henkilöstöravintolassa, pubissa, yökerhossa, catering-alan yrityksessä, kahvilassa, liikenneasemalla, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyrityksessä sekä suurtalouden toimipaikassa. Työtä on ympäri Suomea.
Työajat?
Tarjoilijan työajat vaihtelevat suuresti riippuen työpaikasta ja työn luonteesta. Joissakin paikoissa, kuten ravintoloissa ja hotelleissa, tarjoilijat saattavat työskennellä myöhään iltaan tai jopa yöhön asti. Esimerkiksi koulujen ja sairaaloiden keittiöissä työajat voivat olla päiväsaikaan. Tarjoilijoiden työajat voivat olla epäsäännöllisiä ja sisältää viikonloppu- ja ilta- sekä pyhätyötä.
Mihin alaan ja tutkintoon lajin tehtävät perustuvat:
Tämän lajin tehtävät perustuvat ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Perustutkinnon ammattinimike on tarjoilija.