Ohjauksen olohuone
Ohjausalan ammattilaisten kohtaamispaikka Taitaja2025 tapahtumassa
Taitaja2025 Turku -tapahtumassa on Ohjauksen olohuone, joka tarjoaa kaikille ohjaustahoille kohtaamispaikan. Siellä voi hankkia työkaluja ohjaustyöhön, tavata tulevaisuuden työntekijöiden rekrytoijia, verkostoitua tai ottaa hetken aikaa Taitaja-tapahtuman aikana. Tapahtuman sisällön suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Taitaja2025 Turku -tapahtuman koulutuksen järjestäjät. Olohuoneen aulassa voit vapaamuotoisesti verkostoitua ja nauttia kahvista/teestä. Hiljaisessa huoneessa pääset hetkeksi rauhoittumaan. Kolmanteen tilaan olemme järjestäneet teille ajankohtaista ohjelmaa.
Ohjauksen olohuone sijaitsee Turun AKK:n kampuksella B-rakennuksessa eli KAARIHALLISSA (Artukaisten tie 11-13). Huomiothan, että AKK:n piha-alueella sijaitsee kilpailualueita sekä Turvallisesti Tulevaisuuteen -tori eli pihalle ei voi pysäköidä tapahtuman aikana. Varaathan siis aikaa paikalle saapumiseen. Gatorade Centerin pihalta löytyy joitakin pysäköintipaikkoja, mutta paras kulkuväline alueelle on Fölin bussi 100.

Lisätietoja voi kysellä:
- Sari Iinattiniemi: sari.iinattiniemi@edu.turku.fi
- Satu Sandholm: satu.sandholm@edu.turku.fi
Tapahtuma on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Erillinen ilmoittautuminen vaaditaan Voimakehä-työpajoihin. ilmoittaudu 2.5.2025 menness. Voit ilmoittautua sinne täältä:
Vierailu Meyerin telakalla
Opetus- ja ohjaushenkilöstöllä on mahdollisuus vierailla Taitaja-tapahtuman yhteydessä Meyerin Turun telakalla!
Tervetuloa kuulemaan Meyer Turun ajankohtaisia asioita ja tutustumaan kiehtovaan laivanrakennukseen. Meyer Turku tarjoaa Taitaja 2025 -tapahtuman Ohjauksen olohuoneen osallistujille ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua opastetulle bussikierrokselle telakalle tiistaina 6.5. seuraavina ajankohtina:
- klo 10.00–11.30
- klo 13.00–14.30
Kierros sisältää:
- Lyhyen Meyer-infon Osaamisen olohuoneessa
- Linja-autokuljetuksen telakalle
- Opastetun kierroksen telakka-alueella
- Ilmoittautumien: Telakkakierroksille osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumista 29.4. mennessä, paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumislinkki alempana.
- Puheenvuoro: Meyer Turku – Intohimona laivanrakennus
Meyer Turku kuuluu maailman suurimpiin laivanrakennusyrityksiin. Telakalta löytyy ainutlaatuista maailmanluokan osaamista ja ammattitaitoa, huipputeknologian tuntemusta ja pitkän historian tuomaa kokemusta. Vuosien varrella Turussa on rakennettu yli 1 300 alusta asiakkaille ympäri maailmaa.
Meyer Turun telakka työllistää noin 2 000 huippuammattilaista. Heistä noin puolet työskentelee tuotannossa ja puolet toimihenkilötehtävissä, erilaisia ammattinimikkeitä telakalta löytyy yli 400! Tuotannon puolella työskentelee esimerkiksi levyseppiä, hitsaajia, putkiasentajia, logistiikka- ja varastotyöntekijöitä sekä sähköasentajia. Toimihenkilöihin kuuluvat esimerkiksi suunnittelijat, työnjohtajat, aluepäälliköt, projektipäälliköt, työnsuunnittelijat, ostajat, kehitysinsinöörit ja ICT-asiantuntijat. Yhdessä verkostonsa kanssa Meyer Turku rakennetaan maailman uudenaikaisempia risteilyaluksia.
Ohjauksen olohuoneen ohjelma
6.5. Elinikäinen ohjaus
Ohjelma
09.00 Voimakehä tutuksi! Mitä tarkoittaa laaja vahvuusnäkemys ja mikä on VOIMAKEHÄ®? Miksi vahvuuksien laaja-alainen tunnistaminen on tärkeää (elinikäisen ohjauksen näkökulmasta)? Sanna Wenström, toimitusjohtaja, Vahvuuttamo Oy
10.00 Voimakehäpajat 45 min
- 10.00 Löydä omat vahvuutesi! Kartoita omat laaja-alaiset vahvuutesi VOIMAKEHÄ®-menetelmän avulla.
- 11.00 Voimakehä käyttöön! Tutki omalla voimakehälläsi olevia vahvuuksia ja niiden hyödyntämistä ja tutustu samalla voimakehän käyttöideoihin soveltamiseen ohjauksen eri toimintaympäristöissä. Varaa pajaan mukaan oma voimakehäsi dokumentoituna tai osallistu ensin Löydä omat vahvuutesi -työpajaan
10.00 Mayerin telakka esittäytyy
10.15 Vierailu Mayerin telakalla (ennakkoilmoittautuminen)
10.20 Opiskelijatarinoita
11.00 Lounastauko
12.00 Jatkuva oppiminen Turun Ammattikorkeakoulussa Katja Mäkinen, erityisasiantuntija, Turun ammattikorkeakoulu
13:00 Voimakehäpajat
- 13.00 Voimakehä tutuksi! Mitä tarkoittaa laaja vahvuusnäkemys ja mikä on VOIMAKEHÄ®? Miksi vahvuuksien laaja-alainen tunnistaminen on tärkeää? Luento, jossa tehdään pieniä aktiviteetteja ja tutustuaan VOIMAKEHÄ®-menetelmään.
- 14.00 Löydä omat vahvuutesi! Kartoita omat laaja-alaiset vahvuutesi VOIMAKEHÄ®-menetelmän avulla.
- 15.00 Voimakehä käyttöön! Tutki omia vahvuuksia ja niiden hyödyntämistä samalla sitä kautta tutustuen voimakehän käyttöideoihin soveltamiseen ohjauksen eri toimintaympäristöissä.
13.00 Mayerin telakka esittäytyy
13.15 Vierailu Mayerin telakalla (ennakkoilmoittautuminen)
13.20 Opiskelijatarinoita
- 14.00 Varsinais-Suomen Ennakointiakatemia – tulevaisuustyötä käytännössä Esa Högblom, erikoissuunnittelija, Varsinais-Suomen liitto ja Kristiina Ojala, koulutussuunnittelija TAI
7.5. Jatkuva oppiminen
Ohjelma
09.00 Hallituksen päätöksien vaikutukset ammatilliseen koulutukseen Osku Laukkanen, apulaisrehtori Turun AKK
10.00 Maan paras oppimispolku, Niina Salonen, hankepäällikkö, Turun kaupunki
11.00 Lounastauko
12.00 Työnantajan odotukset ja toiveet – paneelikeskustelu
- Eemeli Aaltonen, kauppias, Salon Citymarket
- Kenneth Franck, ammatillisen koulutuksen opiskelija
- Anu Hietarinta, HR Manager, LST Laivasähkötyö Oy
- Hanna Laine, opetuskoordinaattori hyvinvointialue Varha
- Antti Lempiäinen, kehityspäällikkö, Kupittaan Citymarket
- Johanna Kurki, ravintolapäällikkö Unica,
- Hanna Vainio, henkilöstöpäällikkö Kuljetusliike Taipale Oy
13.00 Ohjausalan turvallisuus
- Paula Mäkelä, projektikoordinaattori, Turun kaupunki
- Janette Salminen ankkurin nuorisotyö, Turun kaupunki
14.00 Osaamisen kehittämisen palvelut Nina Lehti, uraohjaaja, Työllisyyspalvelut
14:30 Maakunnallinen tieto, neuvonta ja ohjauspalvelu OpinOvi
- Nina Lehti, uraohjaaja, Työllisyyspalvelut
- Kati Runola, opinto-ohjaaja, Raseko
POLJIN- Polkuja jatko-opintoihin
Onko opiskelijasi kiinnostunut jatkamaan lähihoitajaopintojen jälkeen opiskelua varhaiskasvatuksen opettajaksi, sosionomiksi tai sairaanhoitajaksi?
POLJIN-polkuja jatko-opintoihin -hankkeessa on kehitetty opintopolkuja yliopistoon – ja väyläopintoja ammattikorkeakouluun, joita on mahdollista opiskella jo ammatillisen tutkinnon aikana. Tämän lisäksi hankkeessa kehitetään jatko-opintojen koordinaation mallia, mikä pitää sisällään mm. polku- ja väyläopintoihin liittyviä prosesseja, jatko-opintoihin ohjauksen tehtäväsisältöjä ja ohjausmalleja. POLJIN-polkuja jatko-opintoihin on Euroopan unionin osarahoittama hanke, jonka rahoittaja on Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.
Laatua oppimisen tukeen TAIssa -hanke
Laatua oppimisen tukeen TAIssa -hankkeessa (OPH) selkeytetään oppimisen tuen kokonaisuutta siten, että TAIssa on käytössä hyviä ja yhtenäisiä käytäntöjä. Näin tarjolla oleva tuki on entistä tasalaatuisempaa ja opiskelijat ovat yhdenvertaisessa asemassa koulutusalasta riippumatta. Hankkeessa muun muassa koulutetaan henkilöstöä (HOKS-koulutus, ”mininepsy-koulutus”) ja työpaikkaohjaajia, selkeytetään opetus- ja ohjaushenkilöstön rooleja ja pilotoidaan ohjauksen tukibottia. Työhön osallistuu lähes 30 kehittäjäopettajaa eri koulutusaloilta.