P1 Ravintola- ja cateringpalvelut

TaitajaPLUS-kilpailu on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville opiskelijoille. 

Ala sopii sinulle, jos

Mitä työ voi olla?

Työpaikat, työympäristö ja alueellisuus? 

Työpaikka voi olla osaamisalasta riippuen esimerkiksi ravintolassa, suurkeittiössä, kahvilassa, lasti- ja matkustajalaivalla, catering-alan yrityksessä, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyrityksessä, hotellissa, majoitusliikkeessä sekä liikenneasemalla. Työtä on ympäri Suomen. 

Työajat?

Kokkien työajat vaihtelevat suuresti riippuen työpaikasta ja työn luonteesta. Joissakin paikoissa, kuten ravintoloissa ja hotelleissa, kokit saattavat työskennellä myöhään iltaan tai jopa yöhön asti. Esimerkiksi koulujen ja sairaaloiden keittiöissä työajat voivat olla päiväaikaan. Kokkien työajat voivat olla epäsäännöllisiä ja sisältää viikonloppu- ja ilta- sekä pyhätyötä.  

Mihin alaan ja tutkintoon lajin tehtävät perustuvat:

Lajin tehtävät perustuvat ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Perustutkinnon ammattinimike on kokki.  

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finland logo
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö logo
  • Finnish National Agency for Education logo
  • City of Turku logo
  • John Deere logo
  • Kaukokiito logo
  • Posti logo
  • k-ryhmä logo
  • Sandvik logo
  • Wihuri Tekninen Kauppa logo
  • The Finnish Defence Forces logo
  • Marinen logo
  • Electrolux professional logo
  • Super logo
  • Slice logo
  • Würth Logo
  • Tenstar Simulation logo
  • JHL logo
  • Four Reasons logo
  • Toyota Material Handling Finland logo
  • db schenker logo
  • Kemppi logo
  • Dimex Oy logo
  • Keuda logo
  • Keskusautohalli logo
  • Enter SystemSolutions Oy logo
  • Hiab Finland Oy logo
  • Suomen Rakennuskone Oy logo
  • Turun Osuuskauppa logo
  • Scania Suomi Oy logo
  • Ponsse logo
  • Rajupaja logo
  • Föli logo
  • Volvo Trucks logo
  • GF Building Flow Solutions logo
  • Rahtarit logo
  • Savon ammattiopiston logo
  • Jaspi logo