504
Tarjoilija / Finaali
Finalistit
Keränen Saana
Gradia
Kokko Helmi
Etelä-Savon ammattiopisto
Lehtonen Onni
Turun ammatti-instituutti
Mikkonen Vilma
Kainuun ammattiopisto
Mäntyniemi Oona
Tampereen seudun ammattiopisto
Rajala Ronja
Perho liiketalousopisto
Vihavainen Sofia
Ammattiopisto Samiedu
Välimäki Otso
Stadin ammattiopisto
Kilpailupaikka
Turun Messukeskus, B-halli
Kilpailutehtävät
Tarjoilija toimii kilpailujen aikana asiakaspalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa. Hän osaa kunnostaa asiakastiloja sekä esitellä, myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja palveluja eri tarjoilutapoja käyttäen. Hän osaa ottaa huomioon yksittäisiä asiakkaita ja asiakasryhmiä sekä tekee yhteistyötä keittiöhenkilökunnan sekä muiden tarjoilijoiden kanssa. Tarjoilija palvelee kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita, ja hän toimii vastuullisesti sekä aktiivisesti huomioiden erilaisten asiakkaiden tarpeet. Hän noudattaa työskennellessään anniskelu- ja hygieniamääräyksiä sekä ottaa huomioon kestävän kehityksen, yrittäjyyden ja työturvallisen työskentelyn toimintaperiaatteet. Ammatillista osaamista arvioidaan myös erityistehtävillä. Lajin 504 tarjoilija kilpailutehtävien laajuus perustuu ravintola- ja catering-alan perustutkinnon asiakaspalvelun osaamisalan, kiitettävän (K5) tason vaatimuksiin. Tarkempi arviointi perustuu CIS-pistelaskujärjestelmään. Arviointi koostuu määrällisistä ja laadullisista arvioinnin kohteista. Tarjoilijalajissa on mahdollisuus saada kokonaisuutena 100 pistettä.