Bagare-konditor
Branschen passar dig, om du
- Gillar att baka.
- Vill utföra ett arbete som kräver hantverksskicklighet och fingerfärdighet.
- Vill arbeta på eget initiativ, men som medlem i ett team.
- Vill lära dig kundbetjäning.
- Är beredd att arbeta i uppgifter som kräver fysiskt arbete.
Vad kan arbetet gå ut på?
- Hantering av livsmedelsbranschens produkter
- Tillverkning, förpackning och lagring av livsmedel
- Tillverkning av matbröds-, kaffebröds- och konditoriprodukter
- Planering av livsmedelsbranschens produkter och tolkning, uppgörande, bearbetning och genomförande av recept
- Användning och rengöring av branschens maskiner och apparater
Arbetsplatser, arbetsmiljöer, regionalitet
Bagare-konditorer arbetar i tillverknings-, förpacknings- och försäljningsuppgifter i bagerier och konditorier eller i industribagerier, på gräddningsställen, i kafé-konditorier, på arbetsplatser inom storhushålls- och restaurangbranschen eller i cateringföretag. Att vara företagare är också ett alternativ. Arbete finns runt om i Finland.
Arbetstider?
Arbetstiderna för en bagare-konditor kan variera mycket. Arbetet börjar ofta tidigt på morgonen/på småtimmarna. Arbetet kan delvis vara nattarbete.
Bransch och examen som uppgifterna i grenen baserar sig på:
Uppgifterna i den här grenen grundar sig på grundexamen inom livsmedelsbranschen. Examensbenämningen i grundexamen är bagare-konditor.