P1 Restaurang- och cateringservice

MästarePLUS-tävlingen är för studerande inom yrkesutbildningen som är i behov av särskilt stöd. 

Branschen passar dig, om du 

Vad kan arbetet gå ut på? 

Arbetsplatser, arbetsmiljöer, regionalitet

Beroende på kompetensområde kan arbetsplatserna vara till exempel restauranger, storkök, kaféer, last- och passagerarfartyg, cateringföretag, snabbmats-, festservice- och turismföretag, hotell o.d., samt servicestationer.  Arbete finns runt om i Finland. 

Arbetstider? 

Arbetstiderna för kockar varierar mycket beroende på arbetsplats och arbetets karaktär. På en del arbetsplatser, som på restauranger och i hotell, kan kockarna arbeta sent på kvällen och kanske ända in på natten. Till exempel i kök i skolor och sjukhus kan arbetstiderna vara på dagen. Arbetstiderna för kockar kan vara oregelbundna och innehålla arbete på veckoslut, kvällar och helger.  

Bransch och examen som uppgifterna i grenen baserar sig på: 

Uppgifterna i den här grenen baserar sig på grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen. Examensbenämningen i grundexamen är kock.

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Skills Finland logo
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö logo
  • Finnish National Agency for Education logo
  • City of Turku logo
  • John Deere logo
  • Super logo
  • Slice logo
  • Würth Logo
  • k-ryhmä logo
  • Tenstar Simulation logo
  • JHL logo
  • Four Reasons logo