Välkommen till Åbo 2025

Mästare2024 Kuopio-evenemanget kulminerade i en fin avslutningsfest den 23 maj 2024. Under avslutningen skedde också det traditionella utbytet av arrangörskap mellan Mästare-teamen, då Mästare-teamet i Åbo under ledning av tävlingsdirektör Petri Hörkkö och Åbo stads direktör för bildningssektorn Timo Jalonen tog emot arrangörskapet av evenemanget Mästare2025. Nästa maj firar vi alltså Mästarna i Åbo!

Petri Hörkkö tackade Kuopio för de fint arrangerade tävlingarna och lovade att fortsätta med yrkesutbildningens glädjebudskap även i Åbo. ”Mästare2025 Åbo tar emot arrangörskapet med vördnad och lovar att föra vidare Mästares stödgivande budskap: mot framtiden på ett öppet, rättvist, klokt, skickligt sätt genom att glädjas över kompetens.”

Nästa års Mästare-evenemang förbereds i samarbete med tolv utbildningsanordnare från Egentliga Finland och vi utlovar nästan 50 grenar och 6 yrkesprov. Evenemanget Mästare2025 Åbo, som är avgiftsfritt och öppet för alla, förväntas locka cirka 70 000 besökare till Åbo Mässcentrum.

Mästare2025-evenemanget ordnas i Åbo 5–8.5.2025. Evenemangets slogan är ”Yrkeskunskaper För Framtiden” och den kommer att synas stort under Mästare-evenemanget nästa år.

Vi ses i Åbo!

Du kan se utbytet av arrangörskapet och talen under avslutningsfesten på Mästares YouTube-kanal.

Bild: Katja Rinta-Porkkunen SAKKY / Skills Finland

Du är möjligen intresserad av

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Skills Finland logo
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö logo
  • Finnish National Agency for Education logo
  • City of Turku logo